Danes 13. septembra 2020 je v 73. letu starosti umrl BORIS  LUKEŽIČ– dolgoletni predsednik Obmoćne balinarske zveze Nova Gorica. Bil je tudi član BK SGP Gorica, kateri je nekaj let po osamosvojitvi tekmoval v  SUPER LIGI republike Slovenije.

Pred osamosvojitvijo je klub bil član MEDREPUBLIŠKE LIGE – ZAHOD v takratni Jugoslaviji. Pod njegovim vodstvom je Klub večkrat tekmoval na državnih prvenstvih tako v igri posameznikov, kot dvojic in četvork in tam dosegal vidne rezultate.

Borisu gre poleg pokojnega Mihe Slovenca velika zasluga za prizadevanje pri izgradnji balinarske dvorane v Novi Gorici leta 1987, katero je gradilo podjetje SGP Gorica. V tem letu je Nova Gorica gostila ČETVEROBOJ NARODOV, na katerem so sodelovale reprezentance Hrvaške, Francije, Italije in Slovenije. Veliko svojega truda je vložil tudi pri izgradnji štiri steznega zunanjega igrišča , ko je bila OBZ Nova Gorica organizator Mladinskega svetovnega prvenstva v septembru leta 2005.

Kot balinar je bil tudi nekaj časa aktivni sodnik  v naši Zvezi. V letu 1981 je ob 30.letnici Balinarske zveze Jugoslavije bil član reprezentance Nove Gorice, katera je v Splitu v sodelovanju 16 reprezentanc iz bivše domovine osvojila 2. mesto na tem turnirju. V finalu je bila Nova Gorica poražena od ekipe iz Postojne. Boris Klukežič se je pred balinanjem nekaj časa  aktivno ukvarjal tudi s kegljanjem. Bil je član KK Gorica, kateri še danes tekmuje v prvi državni ligi.

Pogreb pokojnika bo na svojo lastno željo in trenutno situacijo v svetu v strogo ožjem družinskem krogu.
Ob tej priliki se bomo tako balinarji in prijatelji od njega poslovili le na daljavo. Spomin nanj in na njegovo delo v tem športu pa bo ostal za vedno med nami. Vsem klubom v naši Območni zvezi predlagamo, da se  v tem tednu pred odigranjem prvenstvenih tekmem z minuto molka počastimo njemu v spomin.

Svojcem pokojnika izražamo iskreno sožalje.

za OBZ Nova Gorica – predsednik:
Zvezdan Prinčič
Nova Gorica, dne: 13. septembra 2020