Sporočamo žalostno vest, da nas je dne 25. avgusta 2022 v svojem 70-letu starosti po težki bolezni zapustil naš prijatelj in dolgoletni balinar Darjo MERVIČ, član balinarskega kluba Tabor iz Ozeljana.

Darjo se je z balinanjem začel ukvarjati že v osemdesetih letih prejšnjega stoletja. Bil je eden od ustanoviteljev tega kluba – sedaj člana druge državne lige zahod. Veliko je prispeval k izgradnji sedanjega odprtega balinišča v Ozeljanu – enega lepših v Sloveniji. Za ta klub je skrbel kot za svoj dom. Z željo po napredovanju na tem področju je tudi pridobil naziv mentorja balinanja. Ker je želel pridobiti tudi mlade v ta šport, je stopil v stik z osnovno šolo. Uspelo mu je pripeljati nekaj osnovnošolcev, kjer je z njimi delal na osnovah balinarske igre. Darjo je deloval tudi v organih Območne balinarske zveze Nova Gorica, kot član komisije za mladino.
Kot balinar se je tudi udeleževal državnih prvenstev v nekaterih disciplinah balinarske igre, kjer si je na osnovi rezultatov pridobil to pravico. Tekmoval je tudi v ekipi solkanskih upokojencev. Redno se je udeleževal območnih tekmovanjih v naši OBZ.
Darja se bomo spomnili kot dobrega in prijaznega človeka – športnika, ki je znal pritegniti svojo pozornost in pomagati ostalim tako na športnem področju, kot drugače. Ohranili ga bomo v lepem spominu. Z nami bo živel še naprej. Naj počiva v miru.
Vsem prijateljem, sorodnikom, posebno pa svoji družini izražamo iskreno sožalje.

V imenu OBZ Nova Gorica:

Marjan Ferfolja

Pogreb pokojnika bo v ponedeljek 29. avgusta 2022 ob 17. uri na pokopališču v Ozeljanu. Najmenj uro pred pogrebom bo žara v mrliški vežici tega pokopališča.